Vanad fotod tolmust puhtaks!

Nüüd tasub välja otsida vanad tolmunud fotoalbumid ja päevavalgele tuua pildid, kus peal vanad Tartus ehitatud kolhoosibussid. Hea oleks kui pildilt paistaks palju bussi ja vähe muud. Buss ei pea olema fotol tervikuna, piisab kui on näha ka osa bussist. Identifitseerimiseks võiks näha olla sõiduki registreerimisnumber, asutuse või majandi embleem või nimetus. Foto juurde võib lisada lugusid bussi ajaloost, sellel töötanud juhtidest, ette võetud pikematest reisidest või muudest huvitavatest seikadest.

Fotod võib saata meiliaadressile info@minevikumasin.ee
Kui Teil on fotosid, kuid puudub skaneerimise võimalus, võtke ühendust lehekülje toimetajaga e-posti aadressil: info@minevikumasin.ee

Otsi:

Vali mudel:

Haapsalu rajoon (5)
Harju rajoon (7)
Hiiumaa rajoon (2)
Jõgeva rajoon (3)
Kingissepa rajoon (6)
Kohtla-Järve (1)
Kohtla-Järve rajoon (1)
Paide rajoon (9)

Järva-Jaani kolhoos
Autobuss TA-6
Järva-Jaani kolhoosi TA-6 buss, roolis Vello Virks.

Tuve Kärner meenutab:

Võis olla aasta 1976/1977 kui olin saanud just II liigi load ja võtnud vastu bussijuhi koha TA-6 peale tolleaegses Järva-Jaani kolhoosis. Need olid ajad kui suhteliselt suures autopargis oli iga päev midagi vedada kõigil autodel. Ja nii saadeti mind bussiga ühte osakonda, kus asus sigala, söökla jaoks liha tooma ja anti kaasa laadijaks üks paras vigurivänt Villu. Sigalas juhtus väga kiire aeg olema ja nii anti meile terve siga tükeldamata kaasa. Majandikeskusest läbi sõites palus Villu mul korraks kontori juures peatuda, et raamatupidamisse sisse astuda. Enne bussist väljumist tõstis ta aga sea ilusasti istme peale istuma, pani oma sonimütsi talle pähe ja "Priima" suitsu ette. Mul oli hirmus häbi, aga teha polnud midagi, sest Villu vempude vastu ei saanud keegi. Tänaseni on meeles nende kontorinaiste näoilme, kes sellest vaatepildist osa said.

Sõiduki lisas Vrakigalerii andmebaasi: Tuve Kärner, 06.09.2010

Autotranspordibaas nr 10 / GZA-651 (РТ 48-72)
Autotranspordibaas nr 10 / GZA-651
ETKVL koondis «Auto» Paide majand / TA-943K (61-16 ЕАЮ)
Teeninduskombinaat «Järva» / TA-942T (44-91 ЭСЕ)
Autotranspordibaas nr 10 / TA-6 (РТ 49-14)
Järva-Jaani Rahvamaja / TA-6
TA-6 (РХ 34-74)
Autotranspordibaas nr 10 / TA-6
Järva-Jaani kolhoos / TA-6
Põlva rajoon (9)
Pärnu (4)
Pärnu rajoon (2)
Rakvere rajoon (8)
Rapla rajoon (6)
Tallinn (29)
Tartu (22)
Tartu rajoon (12)
Valga rajoon (6)
Viljandi rajoon (13)
Võru rajoon (15)