Tule virtuaalsele avastusretkele läbi Eestimaa!

2004. aastal tekkis vabatahtlikest koosnev grupp inimesi, kelle huviks sai võsades ja kuuritagustes peituvate TA-marki busside ja furgoonautode otsimine, pildistamine ja nende kohta info kogumine. Isehakanud “etnograafid” kaardistasid aastate jooksul kõik Eestimaa pinnal teada olevad TA marki sõidukid. Nimekirja on aastate jooksul täiendanud ligi 70 tehnikahuvilist. Nüüdseks on enamus Tartus valmiststud sõidukitest maapinnani roostetanud või vanarauaks saanud, alles on vaid pildid. Õnneks on ka positiivseid näiteid. Vrakistaatusest on välja pääsenud kümmekond sõidukit ja neile tuleb vaid lisa.

Foto: Reigo Vilu

Konteinervedude furgoonauto ETKVL-i A-38A furgooniga TA-943/943E

»» mudeli info
Asukoht: Lääne-Virumaa, Rakvere  

Kuuluvuse ajalugu: ETKVL koondis «Auto»

Autol on TA-943 tüüpi kabiin ja peal ETKVL-i tagaluuktõstukiga furgoon A-38. Auto peaks kuuluma ETKVL-i TA-9 leivaveofurgoonide seeriasse, mis kõik alates 1974. a. Tartusse taasteremonti saadeti. Sealt tagasi tulid uute kabiinidega kered kuhu ETKVL-i autokoondis ise paigaldas furgoonkasti koos tagaluuktõstukiga.

Tartus toodetud tagaluuktõstukiga f/a TA-943K ja ETKVL A-38 suurim silmaga nähtav erinevus on kabiini ja furgooni vaheline pragu, mis TA-943K-l puudub.

Uksel paistab ETKVL-i Koondise "Auto" embleem. Masin on kuulunud ETKVL-i Koondise "Auto" Rakvere majandile.

Sõiduki lisas Vrakigalerii andmebaasi: Reigo Vilu, 30.11.-0001

konteinervedude furgoonauto ETKVL-i A-38A furgooniga TA-943/943EKonteinervedude furgoonauto ETKVL-i A-38A furgooniga TA-943/943E
Foto: Reigo Vilu